Klassieke Methode Pas Dosè Haas 2019

Metodo Classico Pas Dosè Haas 2019.
Franz Haas
JAAR-extensie: 2019
Herkomst: Zuid-Tirol, Bergen (BZ)
9
€ 41,80 € 36,80 -12%
Formaat 0.75l. (€ 49,07/liter)
code S6048
Alle charme en stijl van een geweldige mousserende bergwijn

Wat: Geen wijn voor iedereen
Omdat: Voor liefhebbers van bergbubbels
Ideaal bij: Vis eerste en tweede gangen. Rauwe zeevruchten

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië

Metodo Classico Pas Dosè Haas 2019

Franz Haas
JAAR-extensie: 2019
Herkomst: Zuid-Tirol, Bergen (BZ)
€ 41,80 € 36,80 -12%
Formaat 0.75l. (€ 49,07/liter)
code S6048
Alle charme en stijl van een geweldige mousserende bergwijn

Wat: Geen wijn voor iedereen
Omdat: Voor liefhebbers van bergbubbels
Ideaal bij: Vis eerste en tweede gangen. Rauwe zeevruchten

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
Kenmerken
  • TypologieMousserende wijn met nuldosering
  • Herkomst Zuid-Tirol
  • Druiven 100% Pinot Noir
  • Sensatie Pas Dosé is een mousserende wijn met een fascinerende kleur en een fijne en aanhoudende perlage.
  • Wijnbereiding De druiven worden deels heel geperst, terwijl het overige deel wordt ontsteeld en vervolgens geperst. De eerste verfijning vindt uitsluitend in staal plaats gedurende zes maanden en in het voorjaar na de oogst vindt het bottelen (tappen) plaats. Vervolgens blijft de wijn ongeveer vier jaar op de gisten. De degorgement vindt slechts zes maanden vóór de verkoop plaats.
  • Alcoholgehalte 12.5% vol
  • Allergenen Bevat sulfieten
Proeverij tips
  • Tips Bewaar op een koele plaats, uit de buurt van licht, fles liggend. Minimaal 24 uur van te voren in de koelkast zetten. Open en serveer op dit moment
  • Servicetemperatuur 10 graden
  • GlasFluiten / Franciacorta
  • Wanneer te drinken binnen 5 jaar vanaf nu
  • pairing Aperitief, vismenu, vleesmenu, eindemaaltijd
De wijngaard
  • Grond De wijngaarden zijn gelegen op gemengde bodems van dolomiet en porfier
  • Blootstelling en hoogte Zuidwesten
  • Kweekmethode Guyot
  • Plantdichtheid 0
Aantekeningen van de productie
  • Italië

  • FRANZ HAAS. Via Villa, 6 39040 Montagna - Bolzano

Klassieke Methode Pas Dosè Haas 2019
  • Er is alle charme en stijl van een geweldige mousserende bergwijn in deze Pas Dosé uit Alto Adige, voorgesteld door Franz Haas. Charme en stijl die grotendeels voortkomen uit de specifieke druiven die worden gebruikt voor de uitwerking. De Pinot Noir die in deze Millesimato wordt gebruikt, is namelijk afkomstig van wijngaarden tussen de 750 en 1.150 meter. Hier is de klimaatverandering er nog niet in geslaagd het ritme van de natuur te verstoren en de bodems, gemengd tussen dolomiet en porfier, garanderen een ideaal substraat voor het telen van druiven. Na de oogst worden de druiven deels in hun geheel geperst, terwijl het overige deel ontsteeld en daarna geperst wordt. De eerste verfijning vindt plaats in staal, gedurende zes maanden, en in het voorjaar na de oogst wordt de wijn gebotteld om de tirage-fase te beginnen. Op dat moment blijft de wijn ongeveer vier jaar op de droesem, en zes maanden voordat hij in de handel wordt gebracht, vindt disgorgement plaats. Pas Dosé met een grote persoonlijkheid, in het glas heeft het een briljante strogele kleur, met een fijne en aanhoudende perlage. Het is een aangenaam gastronomische bubbel, in die zin dat hij gemakkelijk in verschillende situaties past. De producent benadrukt echter: "aangezien het puur Pinot Noir is, kan het nooit een wijn zijn voor iedereen, maar in het bijzonder voor liefhebbers van deze druivensoort". Op tafel, om geen fout te maken, kunnen we het combineren met voor- en hoofdgerechten op basis van vis. Uitstekend echter ook bij rauwe zeevruchten, eventueel ter gelegenheid van een elegant aperitief.

    Er is een naam die elke goede wijnliefhebber in Italië identificeert met de Pinot Noir-wijnstok: die van Franz Haas, een wijnmaker in Alto Adige. Franz Haas is echter niet alleen een wijnmakerij en het is niet alleen een merk. Franz Haas is inderdaad in de eerste plaats een man en zijn familie die al zeven generaties lang wijn produceren en zeven generaties lang zijn hele levensfilosofie in de fles stoppen: een continu en onvermoeibaar streven naar perfectie. De wijnmakerij Franz Haas werd opgericht in 1880 en wordt al zeven generaties lang doorgegeven aan de oudste zoon van de familie, die de eer en verantwoordelijkheid heeft om altijd dezelfde naam te dragen, Franz (het huidige hoofd van het bedrijf is Franz VII, terwijl Franz VIII zal zijn natuurlijke erfgenaam zijn). Op het platteland worden de wijngaarden beheerd met het grootste respect voor het milieu, uitsluitend met organische stoffen om het natuurlijke proces van teelt en bemesting te bevorderen. In 1999, met de eerste tekenen van recente klimaatverandering, werden verschillende hectaren op grote hoogte gehuurd om geen concessies te doen aan de kwaliteit en in 2000 werden klonen geplant die beter geschikt waren voor de nieuwe omstandigheden. Tegenwoordig reiken de wijngaarden van het bedrijf meer dan 1100 meter boven de zeespiegel en behoren momenteel tot de hoogste in Zuid-Tirol. Het cultiveren op deze hoogten is moeilijker en vermoeiender, maar de wijnen die uit deze landen komen, onderscheiden zich door zeer eigenaardige kenmerken die ze uniek maken. En miljoenen fans over de hele wereld zijn dankbaar voor de moeite!

We wedden dat je ze ook leuk zult vinden

Als u bij Franz Haas wilt kopen met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast Franz Haas bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze anderen wijnen klaar voor levering

SNELLE BEZORGING
Tevreden of terugbetaald
Verzending volgen
Toegewijde hulp