Suckl.
Wat: Montalcino om elke dag te drinken
Omdat: Voor liefhebbers van Toscaanse rode wijnen
Ideaal bij: Vlees menu
James Suckling
Wat: Montalcino om elke dag te drinken
Omdat: Voor liefhebbers van Toscaanse rode wijnen
Ideaal bij: Vlees menu
Ik hou van de energie van deze Rosso di Montalcino, die rozenblaadjes en citrus laat zien. Lichte tot medium body, fijne tannines en een frisse afdronk. Drink nu.
Een "academische" Sangiovese. Zo wordt deze Rosso di Montalcino DOC uit La Lecciaia door de producent omschreven. Een definitie die perfect past bij dit rood, puur geproduceerd, in staat om voldoening te schenken aan iedereen die op zoek is naar de kenmerken van echte Sangiovese. De afwerking is eenvoudig maar nauwkeurig. Na de oogst, zoals altijd handmatig voor het bedrijf Montalcino, en een langzame vinificatie met een lange periode van maceratie op de schil, rijpt de wijn gedurende 6 maanden in eikenhouten vaten. Het minimum dat Sangiovese nodig heeft om de hoeken glad te strijken en de juiste complexiteit te bereiken. Zonder vervormd te raken en zonder zijn enigszins rustieke karakter te verliezen. Zo ontdekken we in het glas een wijn die wordt gekenmerkt door een prachtige robijnrode kleur, die op de rand subtiel naar granaat neigt. De neus onthult complexe aroma's die doen denken aan kersen en verse bloemen. In de mond daarentegen is hij complex en bevredigend, dankzij zijn intense en rijpe fruit, zachte en fluweelzachte tannines en zijn benijdenswaardige lengte die het plezier van enkele minuten drinken verlengt.
La Lecciaia is een jonge boerderij die met trots werkt met volledige inachtneming van de oude tradities van Brunello di Montalcino. Het is gelegen in de plaats Vallafrico, op de grens met de oudste en meest prestigieuze boerderijen in de Cinesi. De bijzondere geografische ligging, de structuur van de bodem en de goedheid van het microklimaat zijn de ingrediënten die Mauro Pacini ervan overtuigden om het landgoed in 1983 te kopen en zich onmiddellijk uit te rusten met de meest geavanceerde wijnbereidingstechnieken. Het landgoed beslaat 60 hectare en omvat bossen en olijfboomgaarden, evenals uiteraard 15 hectare wijngaarden, waarvan meer dan de helft is geregistreerd voor de productie van Brunello. In de afgelopen jaren heeft de Pacini-familie een ambitieus ontwikkelingsplan voor de wijnbouw gelanceerd, gericht op de verbetering en diversificatie van de typische kenmerken van de Sangiovese-terroirs, waarbij een plan van microzonering en beredeneerde verkaveling werd geïnitieerd. Daarom worden de verdienstelijke oude wijnstokken afzonderlijk geïdentificeerd en bewerkt. Waar in plaats daarvan nieuwe wijnstokken moesten worden aangeplant, werd gekozen voor verschillende klonen van Sangiovese. Tot op heden zijn er dus ongeveer 10 gekweekte klonen. En elk van deze levert (of zal) zijn bijdrage aan de complexiteit van de Lecciaia-wijnen. Maar daar houden de projecten niet op. Mauro Pacini en zijn team zijn constant in beweging. Aan ideeën geen gebrek. Jammer dat er zelfs in Montalcino maar 24 uur per dag zijn.
Als u Rosso di Montalcino DOC 2022 van Fattoria La Lecciaia wilt kopen met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast Rosso di Montalcino DOC 2022 van Fattoria La Lecciaia bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering