Sampietrana werd geboren na de oorlog als een realiteit coöperatieve, die een handvol wijnmakers samenbracht die zich bij uitstek inzetten om de lokale productie nieuw leven in te blazen na de donkere jaren van de Tweede Wereldoorlog. In overgangsjaren, waarin het werk op het land verandert en zwaar handwerk wordt gecombineerd met de eerste mechanische hulpmiddelen. De balans tussen traditie e innovatie, altijd moeilijk te vinden, heeft Sampietrana in staat gesteld om volumes te ontwikkelen, zonder ooit de oorsprong el uit het oog te verliezenspecifieke interesse in druivenrassen en de vruchten van het grondgebied. Naast productie autochtoon, door de jaren heen zijn er wijnstokken bijgekomen Internationale die in Apulië een ideaal microklimaat hebben gevonden en uitgebreide territoriale kenmerken hebben toegevoegd aan hun eigen bijzondere kenmerken. Tegenwoordig is Sampietrana een geconsolideerde realiteit, met een groot aantal gepassioneerde bewonderaars in Italië en daarbuiten. Om ontdekt en herontdekt te worden, slok na slok, met elke nieuwe fles die in de kelder arriveert.
Toegewijde hulp